Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

NICK’S TAVERN


NICK’S TAVERN
 Εκεί που θαρρείς ότι σμίγει το γαλάζιο του ουρανού με τους σκοτεινούς βυθούς της θάλασσας, ξαφνικά αχνοφαίνεται το μικρό καλοκαιρινό όνειρο της Χάλκης. Ένα από τα ωραιότερα νησιά των Δωδεκανήσων, γαλήνιο και ανεπιτήδευτο. Παρά την τόση πέτρα του, οι απαλές γραμμές των βουνών και των μικρότερων λόφων σαγηνεύουν, ενώ και οι μικρές διαστάσεις του νησιού σε κάνουν να νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή.

Το τοπίο στη Χάλκη παραμένει παρθένο, με αποτέλεσμα οι λάτρεις της άγονης γραμμής και οι εκατοντάδες πεζοπόροι που την «ανακαλύπτουν» να τη θεωρούν ως ένα από τα τελευταία καταφύγια ηρεμίας και ανεμελιάς.

Έτσι η Χάλκη έχει αποκτήσει φήμη που παραπέμπει στις ομορφότερες καλοκαιρινές διακοπές, προσελκύοντας ολοένα περισσότερους περιηγητές. Οι παραλίες της μπορεί να μην είναι τεράστιες σε έκταση, όμως θα σας μαγέψουν με τα πεντακάθαρα νερά τους.

Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η παραλία του Πόνταμου, η μεγαλύτερη του νησιού, άριστα οργανωμένη, πανέμορφη και κατακάθαρη, με ολόλευκη άμμο και πρασινογάλανα διαυγή νερά.

Εδώ, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, βρίσκεται το «Nick’s Tavern», το τρισχαριτωμένο ταβερνάκι του Νίκου Μαρκάκη.

Η μαγευτική θέα προς το γαλάζιο του Αιγαίου συνοδεύεται από ολόφρεσκα, σπαρταριστά θαλασσινά κατευθείαν από τα δίχτυα και το αγκίστρι του ψαρά. Οι φιλικοί και εγκάρδιοι σερβιτόροι θα σας προσφέρουν δροσερές, πολύχρωμες σαλάτες με λαδάκι παραγωγής του ιδιοκτήτη, απλούς αλλά νοστιμότατους τοπικούς μεζέδες και ζουμερά κρεατικά που ψήθηκαν στα κάρβουνα με περισσή φροντίδα.

Το χαμόγελο, η καλή κουζίνα και η χαλαρωτική θέα θα σας ξεκουράσουν και θα σας φτιάξουν αξέχαστες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

CONTACT

AddressΧαλκή
Phone2246045295, 6977803542
E-mailglendousis@yahoo.gr
CategoryΤαβέρνα
LocationΧάλκη