Σύγχρονο Κορινθιακό | Ωδείο

Σύγχρονο Κορινθιακό | Ωδείο



   Το Ίδρυμα Μουσικών Μελετών (Ν.Π.Ι.Δ.) είναι ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο με σκοπό την ανάπτυξη και την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και την παροχή μουσικής εκπαίδευσης.

   Το Ίδρυμα Μουσικών Μελετών διοικείται από τετραμελές διοικητικό συμβούλιο και στηρίζεται οικονομικά από χορηγίες ιδιωτών, συνδρομές μελών και βέβαια την αφιλοκερδή προσφορά όλων των εμπλεκομένων όπως Δ.Σ., Μόνιμα μέλη, Πάρεδρα Μέλη.

   Το μουσικό εκπαιδευτήριο «Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο» στον Άσσο Κορινθίας και στην Κόρινθο είναι ο κύριος φορέας δράσεων του Ιδρύματος.

   Στη διαρκή και χρόνια προσπάθεια βελτίωσης του Ωδείου μόνος γνώμονας ήταν και είναι η ποιότητα και αρτιότητα για τις παρεχόμενες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

   Το 1999 ο Μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ως ένδειξη εκτίμησης, πρόσφερε όλα τα τυπωμένα έργα του στη βιβλιοθήκη – αρχείο του Ωδείου.

   Το Ίδρυμα Μουσικών Μελετών έχει αναγνωριστεί σαν Συνεργάτης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO ενώ το «Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο» είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής από το 2004.



Categories:Εκπαίδευσης

Σχόλια