Mexis | Φωτοβολταϊκά

Mexis | Φωτοβολταϊκά



Το γήπεδο πάνω στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο Φωτοβολταϊκός σας σταθμός είναι κι αυτό κομμάτι της φύσης. Έτσι, σε αυτό με τον καιρό σχηματίζεται βλάστηση η οποία μπορεί να έχει από μικρές έως και καταστροφικές συνέπειες για την επένδυση σας. 

Η βλάστηση η οποία σχηματίζεται δημιουργεί σκιάσεις στα Φ/Β Πλαίσια, κυρίως σε εγκαταστάσεις με σταθερές βάσεις στήριξης, μειώνοντας τον χρόνο ζωής τους και την παραγόμενη ενέργεια. Σε βάθος χρόνου, η βλάστηση ξεραίνεται και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς. Η ανάγκη για αποψίλωση εντείνεται από τους ειδικούς όρους των ασφαλιστηρίων για αποζημίωση από πυρκαγιά, καθώς πλέον η διατήρηση της βλάστησης σε χαμηλά επίπεδα είναι υποχρεωτική.

Σημαντική είναι και η επίδραση στο σύστημα συναγερμού που διαθέτει ο Φ/Β σας σταθμός. Η περιμέτρικη κάλυψη από δέσμες υπερύθρων ακτίνων αχρηστεύεται καθώς πληθαίνουν οι ψευδοσυναγερμοί. Μάλιστα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις κατά τις οποίες ο αυτοματισμός του συναγερμού δυσλειτουργεί και ο Φ/Β σταθμός παραμένει απροστάτευτος.



Categories:Κλιματισμός | Θέρμανση

Σχόλια