Extr Racing | F1 in schools


"40 χώρες .... 20 εκατομμύρια μαθητές .... 1 εμπειρία ζωής!"

Η ομάδα μας

Η πορεία μας στο διαγωνισμό ξεκίνησε την περασμένη χρονιά. Αρχικά οι Νίκος Ξιφαράς, Δημήτρης Τσεσμελής και Γιώργος Κεφάλας δημιούργησαν τους Avgoulea Racers και εκπροσώπησαν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στον πανελλήνιο διαγωνισμό.

Φέτος η ομάδα συνεχίζει πιο δυνατή, πιο έμπειρη και με νέο έμψυχο δυναμικό. Στο σύνολο της η ομάδα eXTR Racing εργάζεται σκληρά, οργανωμένα, υπεύθυνα, συντονισμένα, σχεδιάζοντας, υλοποιώντας και πετυχαίνοντας όλους τους αρχικούς στόχους που είχε από την αρχή της χρόνιας και προετοιμασίας. Τώρα λίγο πριν τους τελικούς προσδοκούμε να προσφέρουμε Extreme αποτελέσματα και Extreme θεάματα και συναισθήματα για όλους. Στόχος μας η Ελληνική επικράτηση της ομάδας μας και η προβολή της Ελλάδας άλλα και του Σχολείου μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός: F1 in schools

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 19 ετών με βασικό σκοπό να τους εμπνεύσει στη χρήση νέων τεχνολογιών και να τους εισάγει με δημιουργικό τρόπο στο μαγικό κόσμο της επιστήμης και των συναρπαστικών εφαρμογών της.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, στο εξωτερικό όμως, υπάρχει μία παράδοση 12 ετών με αποτέλεσμα να υπάρχουν:

38 χώρες που εφαρμόζουν το πρόγραμμα
20.000 σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό
360.000 μαθητές που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό
20 εκατομμύρια μαθητές που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα του διαγωνισμού
Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας, έχουμε αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μοντέλου αγωνιστικού αυτοκινήτου F1. Η κατασκευή του αμαξιδίου θα βασιστεί σε χορηγίες εταιρειών. Ο σχεδιασμός προϋποθέτει μελέτη Φυσικής και διαφόρων εφαρμογών της, ικανότητα χειρισμού του προγράμματος SolidWorks και βασικές γνώσεις εφαρμοσμένων μαθηματικών. Ωστόσο η συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτεί γνώσεις δημοσίων σχέσεων, διαχείρισης πόρων, και ικανότητες όπως η εφευρετικότητα. Η σημαντικότερη όμως προϋπόθεση για την επιτυχία είναι το ομαδικό πνεύμα, το πνεύμα συνεργασίας, ο σωστός συντονισμός και η καλή επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας.

Νίκος Ξιφαράς : Αρχηγός Ομάδας/Υπεύθυνος Γραφικών (Team Leader/Graphics Manager)

Ονομάζομαι Νίκος Ξιφαράς και είμαι μαθητής της Β' Λυκείου. Ως αρχηγός της ομάδας είμαι υπεύθυνος για τη σύσταση ενός πλάνου εργασίας και για το διαμοιρασμό των αρμοδιοτήτων. Επίσης έχω αναλάβει το σχεδιασμό των πολυμέσων που χρειάζεται η ομάδα, όπως βίντεο και εικόνες, και βοηθώ το Μηχανικό Σχεδιασμού στο έργο του.

Δημήτρης Τσεσμελής :Μηχανικός Σχεδιασμού (Design Engineer)

Ονομάζομαι Δημήτρης Τσεσμελής και είμαι εντεταλμένος για την έρευνα σχετικά με κάθε τι που αφορά το μοντέλο, καθώς και με το σχεδιασμό του. Επίσης, επιβλέπω τη διαδικασία κατασκευής του. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού είχα την ευκαιρία να αποκτήσω την τεχνογνωσία για τον σχεδιασμό μέσω του προγράμματος Solidworks και να έρθω σε επαφή με εκπροσώπους άλλων χωρών, προκειμένου να βελτιώσω τις τεχνικές σχεδιασμού που ήδη κατέχω.

Γιώργος Κρητικός: Υπεύθυνος Κατασκευής (Construction Engineer)

Ονομάζομαι Κρητικός Γιώργος και είμαι μαθητής Β' Λυκείου. Συνεργάζομαι με τον Δημήτρη και τον Νίκο για τη δημιουργία του μοντέλου. Αρμοδιότητά μου είναι η επεξεργασία του αμαξιού μετά την κοπή του, διαδικασία που περιλαμβάνει την λείανση και βαφή του. Παράλληλα, προσπαθώ να διορθώσω τα τυχόν σφάλματα που υπήρξαν κατά την κατασκευή του και να σιγουρευτώ ότι τηρεί τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

Νίκος Καρανικόλας: Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων (Public Relations Manager)

Ονομάζομαι Νίκος Καρανικόλας και είμαι μαθητής της Β' Λυκείου. Είμαι υπεύθυνος για τη σύσταση της διαφημιστικής πολιτικής της ομάδας, τη διαχείριση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και τη χάραξη μιας στρατηγικής ενημέρωσης με σκοπό την προσέλκυση οπαδών. Στο πλαίσιο λοιπόν των αρμοδιοτήτων μου ενημερώνω τη σελίδα της ομάδας μας στο Facebook κατά την πρόοδο των εργασιών και οργανώνω, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Εύρεσης Πόρων δράσεις που θα συμβάλλουν στην προβολή της ομάδας στο ευρύ κοινό.

Νικολέττα Σκρέμπου: Υπεύθυνη Οικονομικών (Financial Manager)

Ονομάζομαι Νικολέττα Σκρέμπου, είμαι μαθήτρια της Β' Λυκείου και είμαι υπεύθυνη για τα οικονομικά της ομάδας. Οι κύριες αρμοδιότητές μου είναι η επιμέλεια του προϋπολογισμού και η δημιουργία και κοστολόγηση των πακέτων διαφήμισης προκειμένου, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, να παρουσιαστούν στους υποψήφιους χορηγούς. Επίσης, αρμοδιότητά μου είναι και η αναζήτηση υποψήφιων χορηγών για την ομάδα μας.

Ιάσονας Ξενουδάκης: Υπεύθυνος Χορηγιών (Sponsorships Manager)

Ονομάζομαι Ιάσονας Ξενουδάκης, είμαι μαθητής Β' Λυκείου . Συμμετέχω για πρώτη φορά στο πρόγραμμα αυτό και είμαι αρμόδιος για την προσέγγιση χορηγών, μέσω της σύνταξης στοχευμένων διαφημιστικών κειμένων, με σκοπό την εξασφάλιση των απαραίτητων για την κάλυψη των αναγκών της ομάδας μου χρηματικών ποσών. Παράλληλα, συνεργάζομαι με τους υπεύθυνους Οικονομικών και Δημοσίων Σχέσεων, προκειμένου να σχεδιαστεί σωστή διαφημιστική πολιτική για την ομάδα και να προβληθεί με τον καλύτερο τρόπο ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των χορηγών.

F1 in Schools Ltd είναι μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία που έχει συσταθεί με τη δέσμευση των εταίρων να παρέχει μια συναρπαστική ακόμη προκλητική εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από το μαγνητικό έκκληση της Φόρμουλα Ένα. F1 in Schools αντιλαμβάνεται γρήγορα τις δυνατότητές της να γίνει το μόνο πραγματικά παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο αυξάνει την ευαισθητοποίηση του Formula One μεταξύ των μαθητών και τα παιδιά του σχολείου σε κάθε περιοχή, σε κάθε χώρα, σε κάθε ήπειρο. Εκτείνονται σε ηλικιακές ομάδες των 9 έως 19 κύριος στόχος του είναι να βοηθήσει τις αντιλήψεις αλλαγή της μηχανικής, της επιστήμης και της τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό περιβάλλον μάθησης για τους νέους ανθρώπους να αναπτύξουν μια τεκμηριωμένη άποψη για σταδιοδρομίες στον τομέα της μηχανικής, Formula One, την επιστήμη, την εμπορία και την τεχνολογία.
F1 in Schools είναι μια διεπιστημονική πρόκληση στην οποία οι ομάδες των μαθητών ηλικίας 9 έως 19 την ανάπτυξη λογισμικού CAD / CAM να συνεργαστούν, ανάλυση, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη δοκιμή, και στη συνέχεια τη φυλή μινιατούρα αερίου που κινούνται ξύλο μπάλσα αυτοκίνητα F1.

F1 in Schools είναι η μόνη παγκόσμια διεπιστημονική πρόκληση STEM για μαθητές ηλικίας 9 έως 19.

Πρόκειται για μια μοναδική παγκόσμια πλατφόρμα για την προώθηση της Formula One και συνεργάτες σε μια αγορά νέων.

Οι ομάδες πρέπει να αυξήσει τη χορηγία και τη διαχείριση των προϋπολογισμών για τη χρηματοδότηση της έρευνας, ταξιδιού και διαμονής.

Η πρόκληση εμπνέει τους μαθητές να το χρησιμοποιούν για να μάθουν σχετικά με την φυσική, την αεροδυναμική, το σχεδιασμό, την κατασκευή, branding, γραφικά, χορηγίες, το μάρκετινγκ, την ηγεσία / ομαδική εργασία, τις δεξιότητες των μέσων ενημέρωσης και οικονομικής στρατηγικής και την εφαρμογή τους σε ένα πρακτικό, ευφάνταστη, ανταγωνιστικό και συναρπαστικό τρόπο.

Το ιδρυτικό καταστατικό της F1 in Schools ορίζει ότι είναι, και θα παραμείνει, ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν μέσω της χορηγίας που επενδύονται στη διαχείριση, την ανάπτυξη και την επέκταση της πρόκλησης. Όλα τα έσοδα έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζονται από την Formula One Management.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Δουλεύοντας σε ομάδες των 3 και των 6, κάθε μαθητής έχει εκχωρηθεί ρόλους. Η ομάδα προετοιμάζεται ένα επιχειρηματικό σχέδιο, αναπτύσσει ένα προϋπολογισμό και αυξάνει τη χορηγία. Οι ομάδες ενθαρρύνονται να συνεργαστούν με τη βιομηχανία και να σφυρηλατήσει δεσμούς των επιχειρήσεων.

Χρησιμοποιώντας 3D CAD (Computer Aided Design), το λογισμικό, η ομάδα σχεδιάζει ένα Φόρμουλα Ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος. 

Αεροδυναμική είναι αναλύονται για coefficiency drag σε μια εικονική αεροδυναμική σήραγγα πραγματικότητας χρησιμοποιώντας Υπολογιστικής Ρευστομηχανικής Λογισμικό (CFD).

Χρησιμοποιώντας 3D CAM (Computer Aided Παρασκευή), το λογισμικό, η ομάδα αξιολογεί την πιο αποδοτική στρατηγική κατεργασίας για να κάνει το αυτοκίνητο.

Αεροδυναμική Οι δοκιμαστεί στην αιολική και του καπνού σήραγγες.

Ο Αγώνας είναι, σε περισσότερα από 60kph. Αγώνας αυτοκινήτων side-by-side μήκος 20 μέτρων ευθείες.

Οι ομάδες κρίνονται με βάση ταχύτητα του αυτοκινήτου, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία του σχεδιασμού τους, προφορική παρουσίαση και την εμπορία εκθετηρίων στο'' οι λάκκοι ". Ομάδες ανταγωνίζονται σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για το πολυπόθητο Bernie Ecclestone F1 in Schools World Champions τρόπαιο.

Σχόλια