Αυστριακοί έπαινοι για τον ελληνικό τουρισμό – «Θα είστε οι νικητές της σεζόν»



Ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μία «αναγέννηση» φέτος και η χώρα μας θα είναι ο νικητής της σεζόν. Οι συγκεκριμένοι έπαινοι έρχονται από την Αυστρία, καθώς ο γενικός διευθυντής μεγάλου τουριστικού ομίλου εκτιμά πως αυτός ο τομέας στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ο ελληνικής καταγωγής Ιωάννης Αφουκατούδης, γενικός διευθυντής του ομίλου Thomas Cook (Neckermann) επεσήμανε πως από την άποψη των ποσοστών αύξησης αφίξεων, η Ελλάδα θα είναι ο «νικητής» της σεζόν. Παράλληλα, μιλώντας στην εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» τόνισε πως προτεραιότητα ενός υπουργού Τουρισμού στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και αντί να υπόσχεται πολλά να αποσαφηνίσει τι είναι εφικτό να γίνει και τι όχι.

Ο κ. Αφουκατούδης όμως επισημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει περαιτέρω βελτίωση στις υποδομές, όπως τα αεροδρόμια και η παροχή υπηρεσιών σε αυτά, τα τέλη που ζητούνται να πληρωθούν από τις αεροπορικές εταιρείες, όπως επίσης η κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων και η πιστοποίηση των καταλυμάτων, καθώς υπάρχουν «μαύρα πρόβατα» που μερικές φορές επισκιάζουν το βίωμα μιας καλής παραθέρισης.

Σχολιάζοντας το ποιες χώρες επωφελήθηκαν τα τελευταία χρόνια από την ελληνική κρίση υπογράμμισε πως δεν ήταν μόνο η Τουρκία, στην οποία δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη οι Αυστριακοί. Πέρυσι η γειτονική χώρα ήταν στη δεύτερη θέση για τον όμιλο Thomas Cook, την οποία φαίνεται πως θα διεκδικήσει και η Ελλάδα φέτος.

Οπως αποδεικνύεται τα επεισόδια στην Τουρκία δεν έχουν επηρεάσει τον τουρισμό ως τώρα- δεν έχουν προκύψει ακυρώσεις ή αλλαγές προορισμών. Ο γενικός διευθυντής του ομίλου εκτιμά πως η κατάσταση στη χώρα θα ηρεμήσει, καθώς οι Τούρκοι γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι για αυτούς ο τομέας του τουρισμού, ο οποίος συμβάλλει ένα 30% στο ΑΕΠ.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Σχόλια