Δύο χρόνια «φλερτ» έφεραν τον Γκουαρντιόλα στην «πρόκληση» της Μπάγερν Μονάχου






«Είμαι έτοιμος να προσφέρω το καλύτερο στη Μπάγερν», είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην παρουσίαση του τη Δευτέρα από την ομάδα του Μονάχου. Ο Γκουαρντιόλα παραδέχτηκε ότι αισθάνεται πίεση, αλλά τόνισε πως είχε ανάγκη από μία «νέα πρόκληση» στην καριέρα του.  

Ο  Γκουαρντιόλα μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στα γερμανικά. «Συγγνώμη  για τα γερμανικά μου, αλλά η Νέα Υόρκη δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να μάθεις τη γλώσσα. Ελπίζω ότι σύντομα θα βελτιωθούν», είπε.

«Η  παρουσία μου εδώ είναι ένα δώρο για εμένα. Αισθάνομαι τυχερός από το γεγονός και μόνο ότι η Μπάγερν σκέφτηκε ότι θα μπορούσα να είμαι στον πάγκο της ομάδας. Λίγες ομάδες στον κόσμο έχουν την ιστορία της Μπάγερν. Και για αυτή την ιστορία είμαι εδώ»

Ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε εξήγησε πως όλα άρχισαν πριν από δύο χρόνια: «Ημασταν εδω για το Κύπελλο Αουντι. Μαζί με τον Ούλι Χένες πήγαμε για έναν καφέ με τον Γκουαρντιόλα. Εκεί ανακαλύψαμε ότι είχε επιθυμία να έρθει στη Μπάγερν. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του εδώ όχι μόνο για τη Μπάγερν, αλλά γενικότερα για το γερμανικό ποδόσφαιρο. Οσες φορές ήρθε στην Γερμανία ένας σπουδαίος προπονητής ήταν σημαντικό για το ποδόσφαιρο».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σημείωσε: «Τα χρόνια στην Μπαρτσελόνα ήταν υπέροχα. Χρειαζόμουν όμως μία νέα πρόκληση. Κι η Μπάγερν είναι μία μεγάλη ευκαιρία. Είμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο για αυτήν».

«Η ομάδα είναι στην κορυφή και πρέπει να παραμείνει εκεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο για έναν προπονητή. Για αυτό το λόγο ο Γκουαρντιόλα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος. Ποιός άλλος θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση;», υποστήριξε ο Ούλι Χένες.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υποστήριξε ότι είναι έτοιμος για την πίεση που θα έχει αυτή τη χρονιά: «Ο προπονητής πρέπει να ξέρει να ζει με την πίεση στις μεγάλες ομάδες. Ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω και είμαι έτοιμος για αυτό».

Ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε και για το φιλικό με την Μπαρτσελόνα στις 24 Ιουλίου: «Χωρίς αμφιβολία θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Θα είναι δε μία εξαιρετική ευκαιρία για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το σουπερ καπ με τη Ντόρτμουντ».

«Πόσο καλά γνωρίζεις το γερμανικό πρωτάθλημα;», ήταν η επόμενη ερώτηση: «Σίγουρα θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να μάθω ακόμα περισσότερα απ' όσα ήδη γνωρίζω. Τον τελευταίο χρόνο στη Νέα Υόρκη, παρακολούθησα πολλά παιχνίδια του γερμανικού πρωταθλήματος και φυσικά, όλα τα ματς της Μπάγερν». Ο 42χρονος τεχνικός, πρόσθεσε ότι συνεργάτης του ανέλαβε να παρακολουθεί τα ματς της ομάδας νέων και παίδων της Μπάγερν.

Παραδέχτηκε πάντως, ότι έχει άγχος: «Η Μπάγερν κατέκτησε την τελευταία περίοδο όλους τους τίτλους. Αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί άγχος, αφού οι προσδοκίες για τη νέα χρονιά είναι  ιδιαίτερα υψηλές», είπε. «Θα προσπαθήσω να διατηρήσω την ομάδα στο υψηλό επίπεδο που την παραδίδει ο Γιουπ Χάινκες».

Ο Γκουαρντιόλα είπε πως δεν έχει μιλήσει με τον προκάτοχό του, αλλά πρόσθεσε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τη δουλειά του Χάινκες όχι μόνο στη Μπάγερν, αλλά γενικότερα σε όλη την καριέρα του.

Για την Μπάγερν της επόμενης χρονιάς είπε: «Οταν μία ομάδα έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές. Η ομάδα ήδη είναι πολύ καλή».

Πηγή:www.tanea.gr

Σχόλια