Παρατείνεται το θρίλερ της κυβέρνησης - Χαραμάδα αισιοδοξίας για συμφωνία



Χαραμάδα αισιοδοξίας προκύπτει μετά το πέρας της πολύωρης και δύσκολης συζήτησης των τριών πολιτικών αρχηγών, αφού οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ένα πρώτο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των εταίρων που απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Οι τρεις αρχηγοί θα ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους το βράδυ της Πέμπτης, αλλά το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι με αμοιβαίες υποχωρήσεις οι κυβερνητικοί εταίροι θα συμφωνήσουν ώστε να μην πέσει η κυβέρνηση.

Βενιζέλος: Επαναθεμελίωση της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης

Πολύωρη και πολύ δύσκολη χαρακτήρισε τη συζήτηση ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί «σε κάθε περίπτωση» αύριο στις 8:30 το βράδυ.

«Η στάση μας χαρακτηρίζεται από θεσμική και κοινωνική ευθύνη» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και αναφέρθηκε στα δύο βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: Την άμεση επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης σε όλες της τις συχνότητες και την επαναδιατύπωση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας που θα διέπει τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Ας σημειωθεί ότι από το λεξιλόγιο του κ. Βενιζέλου απουσίαζε η λέξη ΕΡΤ, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη μιας κοινής λύσης στην οποία θα καταλήξουν αύριο τα κόμματα.

«Ο λαός δεν θέλει τις εκλογές» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι αύριο πριν από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών θα συγκαλέσει στις 5 το απόγευμα κοινοβουλευτική ομάδα και πολιτικό συμβούλιο.

Κουβέλης: Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησης, αλλά όχι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της εθνικής ραδιοτηλεόρασης. Είναι το θέμα της λειτουργίας της τρικομματικής που στηρίζεται από δύο κόμματα. Πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τον κοινό τόπο, τη θέση, την απόφαση και των τριών κομμάτων. Η συνάντηση θα συνεχιστεί αύριο στις 20.30. Πριν θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ σε κοινή συνεδρίαση με την ΚΕ του κόμματος.

Να υπάρξει επικαιροποίηση για το σύνολο των ζητημάτων, την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη χώρα, την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Ηταν μια διαδικασία επίπονη, αλλά και με επιμονή από την ΔΗΜΑΡ για να εξασφαλιστούν όσα σας ανέφερα πριν. Προέχει το συμφέρον του τόπου. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα. Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ διαρκώς παρούσα. Οπως και η θέληση να βγούμε στο δρόμο που οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα που βρέθηκε η χώρα».

Πηγή:  www.iefimerida.gr

Σχόλια