Το timing στον έρωτα


Νομίζετε ότι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης σχέσης είναι η σωστή επικοινωνία και το αρμονικό ερωτικό συνταίριασμα; Τότε πλανάστε πλάνη οικτρά, φίλες μου καθώς δε λαμβάνετε υπόψη σας έναν ακόμη, εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα. Εύλογα θα αναρωτηθείτε ποιον …Μα το timing φυσικά!!!

‘’Δεν το συζητώ. Είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για τον άνδρα των ονείρων μου’’, υποστήριξε με υπερβάλλοντα ζήλο η κολλητή μου κατά τη διάρκεια μιας κλασικής γυναικείας κουβέντας με θέμα –τι άλλο;-τις σχέσεις με το αντίθετο φίλο και όσα αυτές συνεπάγονται.

Σύμφωνα με την περιγραφή της ήταν εμφανίσιμος, δραστήριος, κοινωνικός, ευγενικός με δυναμική προσωπικότητα και αξιόλογη καριέρα. Με λίγα λόγια πληρούσε σχεδόν όλες τις προϋποθέσεις. Σε μια βραδινή έξοδο το επιβεβαίωσα και χάρηκα ιδιαίτερα με την ευτυχία της. Η ερωτοχτυπημένη φίλη μου πετούσε στα σύννεφα. Ήταν πλέον πεπεισμένη πως αυτός ήταν ο πρίγκιπας της. Κι εκείνος βέβαια έδειχνε φουλ ερωτευμένος. Ο καιρός κυλούσε και οι δύο τους περνούσαν υπέροχα με τα γνωστά σκαμπανεβάσματα κάθε υγιούς σχέσης. Έφτασε όμως η αποφράδα μέρα που εκείνος ξεστόμισε το «πικρό αντίο»





‘’Σ’αγαπάω αλλά θέλω να μείνω μόνος μου. Δε νοιώθω ακόμα έτοιμος για να προχωρήσω στο επόμενο βήμα». Όπως αντιλαμβάνεστε της ήρθε ο θάνατος της φίλης μου κι εγώ ανέλαβα καθήκοντα παρηγορήτριας.

«Όταν ένα τραίνο φεύγει μην τρέξεις πίσω του γιατί έρχεται το επόμενο», «Μάλλον δεν ήταν γραφτό. Κράτα τις όμορφες στιγμές και προχωρά» «Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές …»Τα γνωστά και μη εξαιρετέα λόγια ανύψωσης ηθικού. Φυσικά εκείνη δεν καταλάβαινε τίποτα, παρέμενε στον δικό της κόσμο. ‘’Μα πως γίνεται τη μια μέρα να κάνει σαν τρελός για μένα και την επόμενη να μου λέει ότι θέλει να ζήσει ελεύθερο πουλί;»Kαι τελειωμό δεν είχε το κλάμα και ο οδυρμός.

Μήπως σας θυμίζει κάτι από το παρελθόν η συγκεκριμένη ιστορία; Πιστεύω πως πολλές από σας την έχετε ζήσει στις ίδιες ή σε ανάλογες διαστάσεις.


Είναι γεγονός ότι μπορεί να ταιριάζετε απόλυτα σαν χαρακτήρες, να απολαμβάνετε τα ίδια πράγματα ακόμα και ζωδιακά ν’ αποτελείτε τον τέλειο συνδυασμό αλλά αν ο συγχρονισμός είναι λάθος η σχέση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καταδικασμένη .Η μοίρα –καλώς ή κακώς-παίζει το δικό της παιχνίδι αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.(Μήπως πρέπει αρχίσουμε να πιστεύουμε στη δύναμη της;)

Είναι δυνατό να βρεθείς στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και ν’ ανακαλύψεις τον άνθρωπο που πάντα ονειρευόσουν αλλά να μην είναι αυτό αρκετό για να ζήσετε το happy end του παραμυθιού;Kι όμως αν το καλοσκεφτείτε είναι. Γιατί έχεις πετύχει δύο από τα τρία συστατικά του timing.Θα σκεφτείτε λογικά ότι στο timing παίζει ρόλο μόνο το μέρος και ο χρόνος .

Σύμφωνα με τη δική μου θεωρία ο χρόνος λόγω της δυναμικής του δεν σχετίζεται μόνο με το παρόν αλλά επεκτείνεται και στο μέλλον(ας αφήσουμε το παρελθόν στην άκρη). Οπότε για την μακροημέρευση μιας σχέσης δεν αρκεί να είμαστε διαθέσιμοι και να ταυτιζόμαστε μόνο στην παρούσα φάση. Και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

Eσείς για παράδειγμα λαχταράτε να δημιουργήσετε οικογένεια και o καλός σας αντιμετωπίζει τη ζωή σαν μία ατελείωτη περιπέτεια (όχι ότι δεν είναι), επιθυμώντας να γυρίζει ανέμελος και χαλαρός ,με σας δίπλα του ναι μεν, χωρίς περαιτέρω ευθύνες και υποχρεώσεις δε.



Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να συμβεί το αντίθετο. Εσείς να θέλετε ν’ αφοσιωθείτε για κάποια χρόνια στην καριέρα σας κι εκείνος να είναι έτοιμος για μια ολοκληρωμένη δέσμευση. (δεν εξετάζουμε αυτό το σενάριο στο παρόν άρθρο).Αντιλαμβάνεστε επομένως ότι μιλάμε για διαφορά φάσης .

Αυτό είναι το τρίτο συστατικό, ίσως και το ισχυρότερο. Αναζητάτε διαφορετικά πράγματα από τη ζωή σας, τα οποία στο ζενίθ του έρωτα σας δεν ήσασταν σε θέση να τα δείτε καθαρά. Τα ρολόγια των εσωτερικών αναγκών και επιθυμιών δεν είναι ρυθμισμένα την ίδια ώρα και κατ’ επέκταση είναι κομματάκι δύσκολο να περάσετε μαζί στο επόμενο στάδιο.


Το timing είναι το παν. Επιδρά μ’έναν καταλυτικό τρόπο στην εξέλιξη και την κατάληξη μιας σχέσης.Ακόμη όμως κι αν ταιριάζουν οι αύρες σας, αν ο ένας από τους δύο είναι απροετοίμαστος για τα περαιτέρω λυπάμαι αλλά μάλλον πρόκειται για χαμένη υπόθεση. Ας μη γελιόμαστε λοιπόν, το καλύτερο timing είναι όταν δύο άνθρωποι έχουν γευτεί πολλαπλές εμπειρίες, έχουν ζήσει τη ζωή τους σύμφωνα με τα θέλω τους και έχουν κατασταλάξει. Προκύπτει όμως ένα καίριο ερώτημα. Πόσοι από μας άραγε είναι τόσο τυχεροί έτσι ώστε όταν βρουν το ιδανικό έτερον ήμισυ να τους βρει κι αυτό;


ΠΗΓΗ:www.gocheapandchic.gr



Σχόλια