Πέθανε ο κιθαρίστας των Slayer, Jeff Hanneman





Με μια σύντομη ανάρτηση στο facebook οι Slayer ανακοίνωσαν χθες το θάνατο του κιθαρίστα τους και ιδρυτικού μέλους, Jeff Hanneman, συγκλονίζοντας τους φίλους της μπάντας ανά τον κόσμο.
«Οι Slayer συντετριμμένοι σας ενημερώνουν ότι ο συνοδοιπόρος μας στην μπάντα και αδερφός μας Jeff Hanneman, έφυγε από την ζωή γύρω στις 11 σήμερα το πρωί κοντά στο σπίτι του στην Νότια Καλιφόρνια. Ο Hanneman βρισκόταν στο νοσοκομείο της περιοχής όταν υπέστη ηπατική ανεπάρκεια. Ο αδελφός μας Jeff Hanneman ας αναπαυθεί εν ειρήνη (1964 – 2013)».

O Jeff Hanneman αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε αποσυρθεί από τις live δραστηριότητες της μπάντας. Αναρρώνοντας από νεκρωτική απονευρωσίτιδα, ασθένεια που πρακτικά «τρώει» βαθμιαία τη σάρκα καταστρέφοντας τους ιστούς, είχε υποβληθεί επανειλημμένα σε χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες. Ο κιθαρίστας των Slayer είχε μολυνθεί στις αρχές του 2011 έπειτα από ένα δάγκωμα δηλητηριώδους αράχνης και έφτασε πολύ κοντά στον ακρωτηριασμό. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τότε ο Jeff Hanneman «Δεν το ένιωσα καν. Αλλά μια ώρα μετά αντιλήφθηκα πως ήμουν άρρωστος. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μου στο νοσοκομείο, μπορούσα να δω το δέρμα μου να αρρωσταίνει. Το χέρι μου ήταν πολύ ζεστό. Έφτασα στα επείγοντα και ευτυχώς η νοσοκόμα κατάλαβε αμέσως τι είχα. Είχε δει ένα παρόμοιο περιστατικό πριν από λίγο καιρό. Εκείνη τη στιγμή απείχα μία ώρα από το θάνατο».

Το τελευταίο διάστημα οι συνοδοιπόροι του στο συγκρότημα περίμεναν την επιστροφή του τόσο συνθετικά όσο και επί σκηνής, με τον frontman των Slayer, Tom Araya, να εκμυστηρεύεται σε συνέντευξη στις αρχές Απριλίου πως «μπορεί ο Jeff να μην είναι στην εικόνα, είναι όμως μέρος της. Η ανάρρωση του πήρε λίγο παραπάνω απ' όσο υπολόγιζε, πιστεύω. Μπορεί να παίξει, μπορεί να δουλέψει σε νέο υλικό, όμως τον εκπλήσσει ότι του παίρνει τόσο πολύ να επιστρέψει στη σκηνή. Μπορεί να μην τον βλέπετε, αλλά είναι σίγουρα μέρος του συγκροτήματος».

O Jeff Hanneman είχε αντικατασταθεί προσωρινά για τις συναυλιακές υποχρεώσεις των Slayer από τον κιθαρίστα των Exodus, Gary Holt, και η τελευταία εμφάνισή του με την μπάντα ήταν στις 23 Απριλίου του 2011, στο πλαίσιο του tour των «τεσσάρων μεγάλων» του thrash metal, Metallica, Megadeth, Slayer και Megadeth. Σε ένα encore-έκπληξη, είχε αποδώσει επί σκηνής τα κομμάτια «South of heaven» και «Angel of death».

ΠΗΓΗ:www.athensvoice.gr

Σχόλια