«Heil Hitler» στη Βουλή! Αποβλήθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλιόπουλος

Πρωτοφανή επεισόδια με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ακούστηκαν απίστευτες ύβρεις προς τη Δημοκρατία και την ιστορία της χώρας.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο προεδρεύων της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης διέταξε την αποβολή του χρυσαυγίτη Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας, ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, έκρινε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

Στις προειδοποιήσεις του Γιάννη Δραγασάκη για την αποβολή του, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος επέμεινε, χαρακτηρίζοντας «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους.

«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του, καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.

Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την ΚΟ της Χρυσής Αυγής, όμως κατά την αποχώρηση, σύμφωνα και με τα ηχητικά αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ακούστηκε τρεις φορές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς να φωνάζει μέσα στη Βουλή «heil Ηitler»! Ωστόσο οι χρυσαυγίτες βουλευτές έφθασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι το «heil Hitler» το φώναξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Την απόφαση του Γιάννη Δραγασάκη χαιρέτισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, ζητώντας να εφαρμόζεται η διάταξη περί αποβολής βουλευτών κάθε φορά που παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής.

ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Σχόλια