Η Μπάγερν άλωσε και το Καμπ Νου

Γερμανική υπόθεση είναι ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τη Ντόρτμουντ που απέκλεισε τη Ρεάλ, σειρά πήρε η Μπάγερν Μονάχου. Και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά τη Μπαρτσελόνα. Το 3-0 στο «Καμπ Νου» ήρθε εύκολα και είναι ένα σκορ θριαμβευτικό για τον Χάινκες και τους ποδοσφαιριστές του.

Γίνεται αντιληπτό πως η πρόκριση της Μπάγερν είναι δίκαιη πέρα για πέρα. Σαφώς καλύτερη από τη Μπαρτσελόνα και στα δύο παιχνίδια, έβαλε συνολικά επτά γκολ χωρίς να δεχθεί ούτε ένα. Για τη Μπαρτσελόνα αυτή η βαριά εντός έδρας ήττα, σηματοδοτεί την αρχή ενός προβληματισμού για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να επανέλθει στην κορυφή. Διότι η εικόνα στις δύο αναμετρήσεις με τη Μπάγερν ήταν πολύ καλή.

Τώρα, τελικός ανάμεσα σε δύο γερμανικές ομάδες, δύο σύνολα που έχουν τη σφραγίδα των προπονητών τους(Κλοπ και Χάινκες) και κυρίως ένα ραντεβού χωρίς ξεκάθαρο φαβορί. Ισως η Μπάγερν να έπεισε περισσότερο με τον τρόπο που απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα, αλλά και η Ντόρτμουντ είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Στο «Καμπ Νου», η Μπάγερν έκανε περίπατο. Η Μπαρτσελόνα, παρατάχθηκε δίχως τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δεν κρίθηκε 100% έτοιμος. Εμεινε στον πάγκο με την προοπτική να αγωνιστεί σε κάποιο σημείο του ματς, αλλά η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Βιλανόβα.

Στο 48' ο Ρόμπεν έκανε σόλο από δεξιά, σουτ και 0-1.

Το 0-2 ήρθε στο 72' όταν ο Ριμπερί έφυγε σαν άνεμος από τα αριστερά, σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Μπάρτσα και αυτογκόλ από τον Πικέ.

Λίγο αργότερα(76'), ξανά επέλαση του Ριμπερί, σέντρα και ο Μίλερ με κεφαλιά το τελικό 0-3.

Διαιτητής: Σκόμινα(Σλοβενία).

Κίτρινες: Ρόμπεν, Πικέ, Αλβες.

Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, Αλβες, Πικέ, Μπάρτρα(87' Μοντόγια), Αντριάνο, Τσάβι(55' Σάντσες), Σονγκ, Ινιέστα(64' Τιάγκο), Βίγια, Πέδρο, Φάμπρεγκας.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ(77' Ραφίνια), Μπόατενγκ, Φαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ(77' Γκουστάβο), Μαρτίνεζ(74' Τίμοστσουκ), Ρόμπεν., Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Σχόλια