Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός όπως Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Ο αποψινός τελικός του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με τυπικά γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό παρουσιάζεται με βάσει την ιστορία των δύο ομάδων σαν ο Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ (20.30-ΑΝΤ1-ΟΤΕ ΤV).

Ο πρωταθλητής των 40 τίτλων και των 25 Κυπέλλων Ολυμπιακός φιλοδοξεί να κερδίσει το 16ο νταμπλ στην ιστορία του. Από την άλλη ο «μικρός» Αστέρας Τρίπολης συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου έχοντας στόχο να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο και να κάνει περήφανο τον κόσμο του. Οι Αρκάδες μπορεί να μην διέθεσαν όλα τα εισιτήρια που είχαν προμηθευτεί(13000) όμως θα έχουν θα έχουν δυνατή εξέδρα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ωστόσο το ΟΑΚΑ θα θυμίζει Γ. Καραϊσκάκης. Περίπου 30.000 φίλοι του Ολυμπιακού θα δημιουργήσουν εκρηκτική ατμόσφαιρα και θα είναι ο 12ος παίκτης.

Σε ότι αφορά τη δυναμικότητα των δύο ομάδων η πραγματικότητα είναι ότι έχει μειωθεί η ψαλίδα. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται σαν φαβορί και ο Αστέρας σαν αουτσάιντερ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την εκπληκτική πορεία της ομάδας του Σάκη Τσιώλη στο πρωτάθλημα(τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα) και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου αποκλείοντας στην ημιτελική φάση τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με σκορ 2-0 (το πρώτο ματς στην Τούμπα είχε λήξει με 2-1).

Ο Ολυμπιακός και ο Μίτσελ σέβονται τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία της κατάκτησης του νταμπλ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης στα τρία χρόνια παρουσίας του μετράει ισάριθμους τίτλους, ένα Κύπελλο και θέλει να πανηγυρίσει το δεύτερο τρόπαιο και μάλιστα όχι στην παράταση όπως έγινε πέρυσι στον τελικό με τον Ατρόμητο(2-1 στο 119΄ με γκολ του Φουστέρ).

Ο ισπανός τεχνικός μετά την λαπαροσκοπική επέμβαση χολοκυστεκτομής την Κυριακή του Πάσχα, έχει μεγάλο κίνητρο θέλοντας να ακολουθήσει τα χνάρια του συμπατριώτη του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο 50χρονος προπονητής επιθυμεί η ομάδα του να επιβάλει το ρυθμό της από την αρχή της συνάντησης, να σφυροκοπήσει την άμυνα των Αρκάδων, να γιγαντώσει τον Ερυθρόλευκο κόσμο στις εξέδρες. Από το μυαλό του Μίτσελ έχει περάσει πολλές φορές να κάνει η ομάδα του τον συνδυασμό που δεν μπόρεσε κόντρα στον Παναθηναϊκό: Να προσφέρει γκολ και θέαμα στη γιορτή του τελικού.

Η πελοποννησιακή ομάδα ζει το δικό της όνειρο. Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα, Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης περιμένουν τη δικαίωση με την κατάκτηση ενός τροπαίου και έχουν ανακοινώσει στους παίκτες ότι θα μοιραστούν 100.000 ευρώ σε περίπτωση που πάνε το Κύπελλο στην Τρίπολη.

Ποια είναι τα «θέλω» του τεχνικού του Αστέρα; Να πάει κόντρα στην παράδοση, στο κατεστημένο, στα προγνωστικά, στο μπάτζετ που χωρίζει τις δύο ομάδες. Να σηκώσει κεφάλι στον αυτοκράτορα των τίτλων! Να αποδείξει ότι και οι «μικροί» έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Να πανηγυρίσει (και) η επαρχία. Σε προσωπικό επίπεδο ο Τσιώλης θέλει να κερδίσει πόντους στην προπονητική του καριέρα και να αφήσει ανοιχτή την πόρτα για συνεργασία του σε μεγάλο ελληνικό σύλλογο. Και γιατί όχι στον Ολυμπιακό!

Ο Τσιώλης δεν θέλει να κλέψει το τρόπαιο έχοντας η ομάδα του αμυντικούς προσανατολισμούς στο τερέν. Πρόθεση του 54χρονου τεχνικού είναι να παίξει στα ίσα τους πρωταθλητές.

Ο Αστέρας Τρίπολης θέλει να γίνει η τρίτη επαρχία ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο. Πρώτη επαρχιακή ομάδα που πανηγύρισε το τρόπαιο ήταν η Καστοριά. Με το φάντομ Νίκο Σαργκάνη θριάμβευσε στον τελικό επί του Ηρακλή με 5-2(1979-'80). Ακολούθησε η Λάρισα που πήρε δύο φορές το Κύπελλο:4-1 επί του ΠΑΟΚ (1984-΄85), 2-1 επί του Παναθηναϊκού(2006-'07). Η τρίτη επαρχιακή ομάδα που πήρε το Κύπελλο ήταν ο ΟΦΗ που επικράτησε του Ηρακλή στα πέναλτι με 3-1 (κανονική διάρκεια του αγώνα 1-1) την περίοδο 1986-΄87.


ΠΗΓΗ:www.tanea.gr


Σχόλια