Μαθαίνοντας τον Λεονάρντο ντι Κάπριο σε οκτώ βήματα





1.Ο Λεονάρντο Βίλεμ Ντι Κάπριο, γεννήθηκε στο Λος Αντζελες στις 11 Νοεμβρίου 1974. Το μεσαίο του όνομα είναι από την πλευρά της οικογένειας της μητέρας του, η οποία έχει γερμανική καταγωγή. Το πρώτο, δόθηκε επειδή ο Λίο έδωσε την πρώτη «κλωτσιά» ενώ βρισκόταν ακόμη στην κοιλιά της μαμάς του, όταν εκείνη στεκόταν μπροστά από έναν πίνακα του Ντα Βίντσι. Στην αρχή της καριέρας του, ένας ατζέντης του είχε πει να χρησιμοποιήσει το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Λένι Γουίλλιαμς, γιατί το δικό του ονοματεπώνυμο «ακουγόταν πολύ έθνικ» και δεν θα κατάφερνε να κλείσει δουλειές.

2.Ξεκίνησε από μικρός σε τηλεοπτικά σόου και διαφημίσεις. Ο Λίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1991, με την επιστημονικής φαντασίας κωμωδία «Critters 3». Δύο χρόνια αργότερα, το «Τι τρώει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ» του έδωσε στα 19 του μία υποψηφιότητα για Οσκαρ β' ανδρικού ρόλου. Το 1996, μόλις στα 22 του, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Τιτανικός» – ένα αστέρι γεννήθηκε.

3.Στα γυρίσματα του «Τιτανικού», ο Λίο ξεκίνησε μια στενή φιλική σχέση με την συμπρωταγωνίστρια του, Κέιτ Γουίνσλετ. Πέρυσι, την συνόδευσε στην εκκλησία, όταν εκείνη παντρεύτηκε για τρίτη φορά. Η ίδια, φοράει ακόμα και σήμερα ένα δαχτυλίδι που ο Λίο της είχε χαρίσει κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ο δρόμος της επανάστασης», το 2008.

4. Οπως και ο Τζόνι Ντεπ, έτσι και ο Ντι Κάπριο έχει αγοράσει ένα νησί για να κάνει τις διακοπές του. Το Blackadore Caye βρίσκεται στο αρχιπέλαγος του Μπελίζ και ο ηθοποιός το αγόρασε 2005, με σκοπό να χτίσει ένα ξενοδοχείο και ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο, πάντα με οικολογικές προδιαγραφές. Το σχέδιο δεν έχει αρχίσει ακόμη.

5. Εχοντας δουλέψει με το Λίο στο «The Boy’s Life», το 1993, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε πει στον Μάρτιν Σκορσέζε : «Πρέπει να δουλέψεις με αυτό το παιδί, τον Ντι Κάπριο». Πλέον ο Σκορσέζε έχει σκηνοθετήσει τον Ντι Κάπριο σε πέντε ταινίες: «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», «Ιπτάμενος Κροίσος», «The Departed», «Το νησί των καταραμένων» και στο «The Wolf of Wall Street», μια ιστορία οικονομικής απάτης που θα βγει στις αίθουσες στο τέλος της χρονιάς.

6. Ισως να περιμένατε ότι ένας άνθρωπος με το όνομα Λίο να αγαπάει τα λιοντάρια, ωστόσο ο Ντι Κάπριο πήγε ένα βήμα παρακάτω και το 2011 δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια σε φιλανθρωπική οργάνωση για την διάσωση της τίγρης. Και συνεχίζει με εκστρατείες για την απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου και την διατήρηση του πληθυσμού των ελεφάντων παγκοσμίως.

7. Την Τετάρτη κάνει πρεμιέρα στις Κάννες η τέταρτη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι», σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν. Ο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί μαζί με τον εδώ και 29 χρόνια στενό του φίλο, Τόμπι Μαγκουάιρ και την Κάρει Μίλιγκαν. Το φιλμ βγαίνει σε 3D την Πέμπτη.

8. Μετά τον «Γκάτσμπι» και το «Wolf», ο Λεονάρντο έχει σκοπό να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα, όπως λέει ο ίδιος, καθώς θέλει να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο. Οι περιβαλλοντολογικές ανησυχίες είναι η προτεραιότητα του, για αυτό έχει εξοπλίσει το σπίτι του με φωτοβολταϊκά και οδηγεί ένα πολυτελές υβριδικό σπορ αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Σχόλια