Ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην Αθήνα τον Ιούνιο



Ταινίες Μικρού Μήκους από κάθε γωνιά του πλανήτη, από την Αυστραλία έως τη Γερμανία και την Ισπανία, αποτελούν το πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Psarokokalo, το οποίο φιλοξενείται στη θερινή αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ, ταινίες από όλο τον κόσμο (μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ και πειραματικές ταινίες) διεκδικούν το βραβείο κοινού. Οι περισσότερες από αυτές έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ (Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Σάντανς) και προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ενας μεσήλικας κανονίζει ένα ραντεβού στα τυφλά με την γερμανίδα Kαγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στην ταινία κινουμένων σχεδίων, γερμανικής παραγωγής «Sunday 3» που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα. Την πορεία γεμάτη εμπόδια των μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη καταγράφει η κάμερα της ελβετικής παραγωγής «Βon Voyage».

Στην ενότητα των Θεματικών Προβολών προβάλλονται αφιερώματα σε φεστιβάλ, σκηνοθέτες, καθώς και άλλες ειδικές προβολές. Ανάμεσά τους και τα νορβηγικά ντοκιμαντέρ για την Αθήνα. Το Νοέμβριο του 2012, 26 φοιτητές ήρθαν στην Αθήνα και γύρισαν 10 ταινίες για τους ανθρώπους που ζουν υπό συνθήκες οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης.


ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Σχόλια