Aναζητώντας την ευτυχία! Έχουμε τα βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στην αγάπη και την ευεξία

Έλα να αγαπηθούμε darling! Η εποχή; Η πιο κατάλληλη. Το timing; Πάντοτε ιδανικό. Η αφορμή; Τα λουλούδια, η αυξημένη θερμοκρασία, τα πουλάκια που κελαηδούν και φυσικά οι ορμόνες που μας κάνουν να “καρδιοχτυπάμε”! Η πραγματική αιτία; Η αναζήτηση της ευτυχίας. Κι όσο κι αν σου φαίνεται φλου όλο αυτό, σε πληροφορώ πως υπάρχει τρόπος να αισθανθείς καλύτερα, να νιώσεις αγάπη και απέραντη ευτυχία. Αρκεί να χαρίσεις και να λάβεις απλόχερα γερές δόσεις οξυτοκίνης...

Αναλύουμε την ορμόνη του έρωτα και σου δίνουμε έξυπνους τρόπους να την αυξήσεις σε σένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Για να ζήσετε εσείς καλά κι όλοι εμείς καλύτερα...

Ο ορισμός της οξυτοκίνης
Είναι μια ουσία κάπου στον εγκέφαλό σου. Ανήκει στην κατηγορία των ορμονών και σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ένα από τα πιο γερά χαρτιά-κλειδιά για να αισθάνεται κανείς ευτυχισμένος, να παραμένει για χρόνια σε μια σχέση και να προσφέρει απλόχερα αγάπη.

Τα βήματα για την αύξηση της αγάπης στο σώμα!!!

Αφού λοιπόν η αγάπη και η ευτυχία μπορούν να μετρηθούν σε επίπεδα ορμόνης, τότε κι εσύ μπορείς να κάνεις ό, τι περνά από το χέρι σου για να “γεμίσεις” τη ζωή σου αγάπη και ευτυχία.

1. Το αλατοπίπερο της ζωής... και για την ακρίβεια μόνο το αλάτι στα φαγητά σου είναι εκείνο που διώχνει το άγχος, μειώνοντας τα επίπεδα ορμονών που ευθύνονται για το στρες και την αναστάτωση. Αντίστοιχα σύμφωνα με την ίδια έρευνα λίγο παραπάνω αλάτι στο πιάτο σου προσφέρει αυξημένη οξυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης!


2. Δες περισσότερες ρομαντικές ταινίες... μήπως ανήκεις στην κατηγορία εκείνη των γυναικών που λατρεύουν το ρομάντζο; Σταμάτα να το κρύβεις και να ντρέπεσαι γι\' αυτό. Είναι ο δικός σου ξεχωριστός τρόπος να αυξήσεις τα επίπεδα αγαπησιάρικης ορμόνης στο σώμα σου. Ο “Τιτανικός”, το “Όσα παίρνει ο άνεμος” ή το πιο μελωδικό “Moylin rouge” είναι τα είδη που μου παράγουν οξυτοκίνη, η οποία συμμετέχει σε κυκλώματα του εγκεφάλου μας και μας κάνει να νοιαζόμαστε για τους άλλους. Είτε τους γνωρίζουμε, είτε όχι! Όσο συμπονάς την Kate Winslet που αποχαιρετά τον αγαπημένο της Leonardo στα βάθη του ωκεανού, τόσο πιο πολύ παράγεις οξυτοκίνη.


3. Έλα πάρε με αγκαλιά... μήπως να ξανασκεφτείς όλες εκείνες τις χαζές δικαιολογίες που σε κάνουν να παίρνεις απόσταση από τον αγαπημένο σου στο κρεβάτι; Οι επιστήμονες λένε πως η οξυτοκίνη αυξάνεται όταν ένα ζευγάρι κοιμάται μαζί. Η αγκαλιά, η επαφή ανεβάζει τα επίπεδά της στο αίμα, ενώ όσο κι αν σου φαίνεται απίθανο, σε βοηθά να κοιμηθείς και καλύτερα.


4. Surprise me (yourself, everyone)...
Έχεις παρατηρήσει πόσο αλλάζει η διάθεση σου όταν κάτι αναπάντεχο συμβαίνει; Όχι τίποτα σπουδαίο. Απλά ένα τριαντάφυλλο στο μαξιλάρι δίπλα σου όταν ξυπνάς. Ένας δίσκος με μυρωδάτο καφέ και πρωινό από τα χεράκια του αγαπημένου σου. Ένα δώρο έκπληξη βγαλμένο από την καρδιά της κολλητής σου. Όλες αυτές οι δόσεις στοργικής και ξαφνικής αγάπης ανεβάζουν τη διάθεση και σε κάνουν πιο ευτυχισμένη. Το λέει και η επιστήμη.


5. Κάνε σεξ... Ο πιο σημαντικός παράγοντας, το συστατικό-κλειδί θα έλεγε κανείς για να πετύχει η συνταγή του πιο ισχυρού φίλτρου της αγάπης είναι το σεξ. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης το σώμα μας γίνεται εργοστάσιο μαζικής παραγωγής της ορμόνης της αγάπης. Και κακά τα ψέματα. Ποια άλλη πράξη μπορεί να είναι πιο ισχυρή στο να δέσει δύο ανθρώπους από την ερωτική; Τώρα αν θέλεις δοσολογία, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες, τα καλύτερα αποτελέσματα θα τα έχεις αν η σεξουαλική συνεύρεση επαναλαμβάνεται δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ:www.Tlife.gr

Σχόλια