Είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές για τυρόπιτα, εύκολη, απλή με κρεμώδη γέμιση!
Τέλεια για το κολατσιό του παιδιού. Δοκιμάστε την συνταγή και σίγουρα θα ξετρελαθεί!
ΥΛΙΚΑ
• 500γρ φύλλο κρούστας
• 200 γρ. τυρί φέτα
• 200γρ ανθότυρο
• 200γρ κασέρι
• 2 φλιτζ.τσαγιού μπεσαμέλ
• 5-6 αυγά
• πιπέρι
• μοσχοκάρυδο
• 3/4 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ
• Προσθέτουμε 5-6 αβγά και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
• Βάζουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ (αφού τα έχουμε τρίψει) ρίχνουμε την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
• Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ένα-ένα, με το λιωμένο βούτυρο.
• Απλώνουμε από επάνω την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα.
• Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, φροντίζοντας να φτάσει μέχρι τα τελευταία κάτω φύλλα.
• Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-50 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
• 500γρ φύλλο κρούστας
• 200 γρ. τυρί φέτα
• 200γρ ανθότυρο
• 200γρ κασέρι
• 2 φλιτζ.τσαγιού μπεσαμέλ
• 5-6 αυγά
• πιπέρι
• μοσχοκάρυδο
• 3/4 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ
• Προσθέτουμε 5-6 αβγά και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
• Βάζουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ (αφού τα έχουμε τρίψει) ρίχνουμε την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
• Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ένα-ένα, με το λιωμένο βούτυρο.
• Απλώνουμε από επάνω την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα.
• Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, φροντίζοντας να φτάσει μέχρι τα τελευταία κάτω φύλλα.
• Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 45-50 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου