Η «φυσιολογική Αγκελα Μέρκελ»...



«Μια σχεδόν φυσιολογική γυναίκα» είναι η καγκελάριος της Γερμανίας, όπως τουλάχιστον την παρουσιάζει ο αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Bild, Νίκολαους Μπλόμε, στο νέο του βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε και έχει τίτλο «Αγκελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας». Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η καγκελάριος δεν είναι «πεινασμένη για εξουσία», ενώ η τακτική «βήμα βήμα» -την οποία η Ευρώπη έχει γνωρίσει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια- είναι αυτή που εφαρμόζει και στο εσωτερικό της χώρας της.
Εμμονή
Ο ίδιος εκτιμά, επίσης, ότι η κύρια εμμονή της Μέρκελ είναι «η διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης». Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, ο Μπλόμε γράφει πως κοιμάται 4 - 5 ώρες καθημερινά, αλλά αναπληρώνει τον χαμένο χρόνο τα Σαββατοκύριακα.
Προσθέτει δε ότι της αρέσουν τα λουλούδια και το λευκό κρασί, καλλιεργεί πατάτες στο εξοχικό της και σερβίρει τον καφέ του συζύγου της, της αρέσει το ποδόσφαιρο, ενώ όταν εκνευριστεί χρησιμοποιεί κατά κόρον τη λέξη «σκ...ά».
Σενάρια
Πάντως, όσον αφορά τα σενάρια παραίτησής της το 2015, ακόμη και εάν επανεκλεγεί καγκελάριος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε χθες πως πρόθεση της Μέρκελ είναι, σε αυτή την περίπτωση, να εξαντλήσει και τη νέα τετραετία.imerisia.gr

Σχόλια