Λίγα και καλά υλικά, απλά βήματα και ελάχιστος χρόνος και
έχετε έτοιμη μια λαχταριστή μανιταρόπιτα που ενώ μένει στο κλίμα των
ημερών, δεν στερείται νοστιμιάς και απόλαυσης.
Υλικά
1 πακέτο έτοιμη ζύμη κρούστας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα μανιτάρια ή 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους, φρέσκα
3 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί), κομμένες σε ροδέλες
1/2 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
2. Βάζετε λίγο λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σταδιακά ρίχνετε και τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και έπειτα τα σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τέλος το αλάτι και αφήνετε το μείγμα να «πιει» τα υγρά του.
3. Απλώνετε καλά τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα μεγάλο πιρέξ, ρίχνετε μέσα το μείγμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Bάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε στους 200C μέχρι το φύλλο να αρχίσει να ροδίζει και η γέμιση να βγάζει μικρές φουσκάλες (περίπου 45 λεπτά). Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.
Υλικά
1 πακέτο έτοιμη ζύμη κρούστας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα μανιτάρια ή 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους, φρέσκα
3 μεγάλες πιπεριές (1 κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί), κομμένες σε ροδέλες
1/2 ποτήρι κρασί
1/2 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
2. Βάζετε λίγο λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Σταδιακά ρίχνετε και τις πιπεριές και τέλος τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν και έπειτα τα σβήνετε με το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τέλος το αλάτι και αφήνετε το μείγμα να «πιει» τα υγρά του.
3. Απλώνετε καλά τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα μεγάλο πιρέξ, ρίχνετε μέσα το μείγμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Bάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε στους 200C μέχρι το φύλλο να αρχίσει να ροδίζει και η γέμιση να βγάζει μικρές φουσκάλες (περίπου 45 λεπτά). Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ:www.queen.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου