Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Ιβάν Σαββίδης VS Αλέξανδρου Κοντού!>Θα περάσει σε τούρκικα χέρια η ΣΕΚΑΠ;


Το Μαξίμου υπολόγιζε πως μέχρι χθες το βράδυ θα έκλεινε επιτυχώς η πώληση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.
Δηλαδή ότι θα περνούσε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη,που ήδη έχει εξασφαλίσει το μερίδιο που κατείχε η Αγροτική Τράπεζα,και όχι της τουρκικής Seba Ticaret που τη διεκδικεί με σθένος εδώ και μήνες.

Η συμφωνία όμως κόλλησε πάλι με την άρνηση του μικρότερου μετόχου της ΣΕΚΑΠ και πρώην υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.

Και αυτό επειδή ο κ.Κοντός διεκδικεί μεγαλύτερο ποσό απο του κ.Σαββίδη που προσφέρει στην ένωση.Το ποσό ανέρχεται στα 1,6 εκάτ. ευρώ με τον ρώσο ομογενή να δίνει λιγότερα αο τα μισά με πενταετές συμβόλαιο απορρόφησης του καπνού που εμπορεύεται.

Δέν υποχωρεί κανείς.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται μέχρι χθές το βράδυ η δύο πλευρές Σαββίδης-Κοντός.Εάν σπάσει η συμφωνία τότε βασικός διεκδικητής παραμένει η τουρκική εταιρεία που ενδιαφέρεται εδώ και μήνες.

Άν και στελέχη της κυβέρνησης παρακολουθούν στενά το θέμα δεν εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.Φυσικά δεν θέλει κανείς να αποκτήσει τουρκική ταμπέλα η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Το πρόβλημα αποκτά διαστάσεις αφού ο κ. Κοντός επικαλείται το υψηλότερο αντίτιμο που δίνει η τουρκική εταιρεία. Όσο για την απόρριψή του δεν μπορεί να δικαιολογήσει στα μέλη της Συνεταιριστικής Ένωσης.

Παράταση ο διαγωνισμός για την ΣΕΚΑΠ.

Την  παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της ΣΕΚΑΠ αποφάσισε ο ειδικός εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται...

«Ανακοίνωση της υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ για την πώληση του ποσοστού 50,36% που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ ΑΕ


Ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος A.E. στο πλαίσιο της επίτευξης της βέλτιστης δυνατής λύσης για τη διαδικασία πώλησης και τη βιωσιμότητα της ΣΕΚΑΠ ΑΕ παρατείνει τη διαγωνιστική διαδικασία και καλεί έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00 οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή (παλαιό και νέο) να υποβάλει ή επιβεβαιώσει δεσμευτική προσφορά.


Για την κήρυξη προτιμητέου υποψηφίου θα απαιτείται σε κάθε περίπτωση η προηγούμενη έγγραφη συμφωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον μέτοχο της καταστατικής μειοψηφίας της ΣΕΚΑΠ, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υλοποίηση της συναλλαγής πώλησης στο μέτρο που απαιτείται η σύμπραξη του τελευταίου.


Για τυχόν πληροφορίες καθώς και για τα συνοδευτικά της δεσμευτικής προσφοράς δικαιολογητικά και έγγραφα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να απευθύνονται στον Σύμβουλο Πώλησης.

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. υπό Ειδική Εκκαθάριση και δημοσιεύεται με αποκλειστική ευθύνη του Ειδικού Εκκαθαριστή".

2 σχόλια:

  1. Σοβαρά υπάρχουν τόσα χρήματα τριγύρω μας;Και ούτε 1 ευρώ για εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λευτά υπάρχουν όπως έλεγε και ο Γ.Α.Π. Αλλά υπάρχουν μόνο για λαδώματα μίζες και συνεργασίες.Εμάς γιατι να μας δώσουν;Άλλωστε εμείς δεν τους φενόμαστε και τόσο χρήσιμοι όσο νομίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή