Νέα βάση δεδομένων για το Volvo I-See


Αναβαθμισμένες οι δυνατότητες του αυτόματου πιλότουΗ Volvo Trucks ανακοίνωσε μια νέα βάση δεδομένων για τον «αυτόματο πιλότο» I-See που επιτρέπει στο όχημα να γνωρίζει μια διαδρομή ακόμη και αν δεν έχει περάσει ποτέ ξανά από αυτή.


Μια από τις πιο πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις που η Volvo Trucks προσφέρει με το νέο FH είναι το σύστημα «I-See».


To Volvo I-See είναι ουσιαστικά ένας αυτόματος πιλότος (cruise-contol) που συλλέγει δεδομένα για την διαδρομή στην οποία κινείται το όχημα (κλίση οδοστρώματος, σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων κ.ά.) και είναι σε θέση, όταν το όχημα διαβεί ξανά από το συγκεκριμένο δρομολόγιο, να αναλάβει τον έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων προκειμένου να προσφέρει την μέγιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του κινητήρα με την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και φθορά των μηχανικών μερών (φρένα, συμπλέκτης κ.ά.). Στην πράξη, οι δοκιμές της Volvo Trucks έχουν αποδείξει πως η χρήση του I-See είναι σε θέση να προσφέρει μείωσης της μέσης κατανάλωσης καυσίμου ενός οχήματος έως και κατά 5%!

Ωστόσο, όσο πρωτοποριακή και αν φαντάζει η λειτουργία του εν λόγω συστήματος, η Volvo Trucks κατάφερε να την… πάει ένα βήμα παρακάτω.

Συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική βάση δεδομένων για τα στοιχεία που συλλέγει η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του Volvo I-See με αποτέλεσμα, τα δεδομένα που συλλέγει ένα όχημα κατά την κίνηση του σε μια συγκεκριμένη διαδρομή, να είναι διαθέσιμα και σε όλα τα άλλα οχήματα που διαθέτουν το εν λόγω σύστημα, ακόμα και αν δεν έχουν περάσει ποτέ από το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Πηγή: Autotritipro.gr



Σχόλια