Κενό ασφαλείας παρουσίασε το Galaxy Note II





Πρόσφατα ανακαλύφθηκε από τον Terence Eden, λάτρη των κινητών συσκευών, όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του, ένα ελάττωμα στην ασφάλεια του Galaxy Note II όταν η οθόνη του είναι κλειδωμένη.

Με μία συγκεκριμένη αλληλουχία κινήσεων, είναι δυνατό να προσπεράσει κανείς το κλείδωμα της συσκευής, είτε αυτό είναι με κάποιο κωδικό είτε με κάποιο από τα γνωστά patterns του Android. Πιο συγκεκριμένα, ο Eden παρατήρησε πως με μία πολύ απλή διαδικασία μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα στις εφαρμογές της συσκευής.

Ας θεωρήσουμε πως ο κάτοχος ενός Galaxy Note II, χρησιμοποιεί ένα pattern για να κλειδώσει τη συσκευή του τότε, σύμφωνα με τονEden, αν πατήσει κανείς την επιλογή “Κλήση Έκτακτης Ανάγκης” (Emergency Call), στη συνέχεια το πλήκτρο ICE (In Case of Emergency) και τέλος παρατεταμένα το κεντρικό, φυσικό κουμπί της συσκευής, τότε έστω και για πολύ λίγη ώρα, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μία από τις εφαρμογές που είναι αποθηκευμένες στη κύρια οθόνη του κινητού.

Φυσικά, όπως επισημαίνει και ο Eden, δεν πρόκειται για κάποιο πραγματικά σημαντικό κενό ασφαλείας, καθώς κάθε εφαρμογή που ενεργοποιείται πολύ σύντομα τερματίζεται η λειτουργία της και η οθόνη ξανακλειδώνει. Όμως σίγουρα αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία της εταιρίας. 

Το συγκεκριμένο ελάττωμα, έχει εντοπιστεί και από άλλους κατόχους της συσκευής, με την εταιρία να μην έχει λάβει ακόμα θέση για το θέμα και χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το πότε και αν θα υπάρξει κάποια αναβάθμιση που θα το διορθώνει.

Σχόλια