Συμβουλές για τον κάθε σωματότυπο για τέλειο κορμί!




Τα γονίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον 
σωματότυπο και μπορεί να ευθύνονται για την τάση μας να παίρνουμε βάρος. Έρευνα του 1990 σε πανομοιότυπα δίδυμα έδειξε ότι τα γονίδια είναι κατά 80% υπεύθυνα για το βάρος και το κορμί μας. Αυτό που φαίνεται όμως είναι ότι παρά τα κληροδοτήματά σου, δεν είσαι αβοήθητη απέναντι στο DNA....
Μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα για να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει. Κυρίως να ακολουθήσεις την σωστή δίαιτα και ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής.


Ο χάρακας: Όπως η Blythe Danner και η Gwyneth Paltrow, οι γυναίκες με αυτόν τον σωματότυπο είναι αδύνατες, χωρίς καμπύλες. Έχουν δε την τάση να παίρνουν βάρος στο στομάχι και στο πίσω μέρος, ενώ διατηρούν αδύνατα χέρια και πόδια.

Η άσκηση: Αν είσαι «χάρακας» είσαι τυχερή καθώς ότι πρόγραμμα γυμναστικής και αν ακολουθήσεις θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Η αερόβια άσκηση θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος από τις προβληματικές περιοχές του στομαχιού και των γοφών. Επίσης, μπορείς εύκολα να γραμμώσεις και να ενισχύσεις το μυϊκό σου σύστημα, και έτσι να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αφού ως γνωστόν οι μύες «καίνε» πιο πολλές θερμίδες από ότι το λίπος. Χρήσιμες ασκήσεις για αυτό το σώμα είναι επίσης τα βαθιά καθίσματα, το μηχάνημα πρέσα για τα πόδια και οι άρσεις θανάτου.


Η κλεψύδρα: Οι κλεψύδρες έχουν πολύ καλή αναλογία άνω και κάτω μέρους, με λεπτή μέση όπως η Demi Moore και η Rumer Willis στην φωτογραφία. Έχουν την τάση να παχαίνουν ομοιόμορφα αλλά λίγο παραπάνω σε γοφούς και στήθος.


Η άσκηση: Η αερόβια άσκηση είναι πολύ σημαντική για εσάς, αλλά και η άσκηση με αντιστάσεις θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το πολυπόθητο μυϊκό ιστό. Το τρέξιμο μέτριας ταχύτητας, το ποδήλατο και η κολύμβηση είναι μερικές πολύ καλές λύσεις να διατηρήσετε τις καμπύλες σας άψογες.


Το αχλάδι: Οι γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι έχουν τυπικά πιο «γεμάτο» κάτω μέρος και στενό το πάνω. Οι γοφοί τους είναι συνήθως πιο φαρδύς από τους ώμους τους όπως στην περίπτωση της Sharon και της Kelly Osbourne. Όταν παχαίνουν παίρνουν βάρος κάτω από την μέση, αλλά διατηρούν μικρό στήθος και στομάχι-«πλάκα».




Η άσκηση: Οι γυναίκες που ανήκουν σε αυτόν τον τύπο πρέπει να εξισορροπήσουν το αδύνατο πάνω μέρος με το πιο γεμάτο κάτω. Καλύτερα λειτουργούν οι αερόβιες ασκήσεις που επικεντρώνονται στο κάτω μέρος και ασκήσεις ενδυνάμωσης του άνω. Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιούν ελαφριά βάρη με πολλές επαναλήψεις. 


Το μήλο: Έχετε λεπτό κάτω μέρος, με λεπτά πόδια αλλά έχετε μεγάλο στήθος και μάλλον λίγο παραπάνω λίπος στο στομάχι, όπως η Kate Hudson και η Goldie Hawn πάνω. Αν παχύνετε θα φανεί κυρίως πάνω από την μέση αλλά και στο πίσω μέρος σας.


Η άσκηση: Για να κάψετε λίπος πρέπει να επικεντρωθείτε στην αερόβια άσκηση. Με ασκήσεις ενδυνάμωσης του κάτω μέρους θα εξισορροπήσετε την εικόνα του σώματός σας και θα κάψετε λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Θα δείτε πολύ καλά αποτελέσματα αν επιλέξετε ασκήσεις με μικρή αντίσταση και λίγα βάρη με λίγες επαναλήψεις, όπως τα βαθιά καθίσματα και οι προβολές σε συνδυασμό με ένα αερόβιο πρόγραμμα όπως το τρέξιμο.

protothema.gr


Σχόλια