Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μανιτάρια κατεψυγμένα ολόκληρα
2 κουταλιές της σούπας μανιτάρια porcini αποξηραμένα
2 κρεμμύδια μεγάλα
1 νεροπότηρο μεγάλο κρασί κόκκινο
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές του γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
μισή συσκευασία κρέμα γάλακτος light
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε τα porcini να μαλακώσουν με λίγο κρασί για περίπου 20 λεπτά.
Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού πρώτα τα έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό για να φύγει ο πάγος (εφόσον προτιμήσατε τα κατεψυγμένα) αλλά και τα porcini αφού πρώτα τα στίψετε καλά.
Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.
Σβήνουμε το φαγητό με το κόκκινο κρασί και ρίχνουμε και το κρασάκι που μουλιάσαμε τα porcini.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου και μετά ρίχνουμε ενάμισι λίτρο νερό και τον κύβο κοτόπουλο.
Μετά από 30 λεπτά, διαλύστε σε ένα φλιντζάνι κρύο νερό 5 κουταλιές κορν φλάουρ και προσθέστε το στη σούπα.
Συνεχίστε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου πήξει αρκετά και μετά ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
Δοκιμάστε τη σούπα σας στο αλάτι, αφήστε τη να πάρει μια βράση ακόμη και κατεβάστε τη από τη φωτιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ιδανική για τις χειμωνιάτικες κρύες νύχτες αυτή η σούπα με τις έντονες γεύσεις και μυρωδιές του δάσους, μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμη και σε επίσημα ή γιορτινά δείπνα, αφού μπορεί να είναι πανεύκολη στην παρασκευή της δεν παύει όμως να είναι η απόλυτη γκουρμέ συνταγή. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή και καλά μανιτάρια. Εγώ σε αυτή την συνταγή που την φτιάχνω πολλά χρόνια τώρα, χρησιμοποιώ κατεψυγμένα μανιτάρια γιατί η γεύση τους είναι πολύ πιο έντονη από εκείνη των φρέσκων.
sintagespareas.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου