Προστατεύστε τα νεφρά σας



Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν πρόβλημα Οξείας Νεφρικής Βλάβης που άν και αναστρέψιμη μπορεί να οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις σε αιμοκάθαρση.Το γεγονός οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο του κοινού όσο και των ιατρών στο θέμα Οξείας Νεφρικής Βλάβης.

Οι πολίτες αγνοούν την επικινδυνότητα της νεφρικής προσβολής που αναγνωρίζετε με παρόμοιο τρόπο όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο και η καρδιακή προσβολή όπως αναφέρει  ο πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, και καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Πλουμής Πασαδάκης σε συνέντευξη με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, η οποία από το 2006 εορτάζεται την δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου, φέτος 14 Μαρτίου.

«Υγιείς νεφροί για μια ζωή, stop στη νεφρική βλάβη»

Η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία θα επιδιώξει την ενημέρωση του κοινού μέσα απο διάφορες δράσεις για τη βελτίωση της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας της Οξείας Νεφρικής Βλάβης.
Επίσης σε συνεργασία με την Βιοιατρική και όλα τα συνεργαζόμενα κέντρα Αθήνας,Πειραιά και Θεσσαλονίκης θα προσφέρει δωρεάν έλεγχο απο 19 έως 23 Μαρτίου.

Ο έλεγχος αυτός θα γίνεται σε άνδρες και γυναίκες μέσω αιμοληψίας με ηλικίες μεγαλύτερες ή και ίσες των 50 ετών.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή αρκεί να τηλεφωνήσετε στο 210 6966100 για να κανονίσετε ραντεβού για την εξέταση.

Σχόλια