Μετερίζι (Φωκίδα)




"Αναζητώντας την ελευθερία στο παραδοσιακό Μετερίζι..."
Σας καλωσορίζουμε στους παραδοσιακούς ξενώνες ΜΕΤΕΡΙΖΙ για εξορμήσεις στα βουνά των Βαρδουσίων, της Γκίωνας, και όχι μόνο.  Αναζητώντας την ελευθερία, και κατακτώντας την - όπως ο Αθανάσιος Διάκος , καθώς από αυτό το ύψωμα εξορμούσε για να κατακτήσει την λευτεριά των σκλαβωμένων Ελλήνων.

Στον πανέμορφο από πέτρα και ξύλο ξενώνα "ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ" θα βρείτε όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε ένα παραδοσιακό κτίριο, που σε συνδυασμό με το απαράμιλλης ομορφιάς περιβάλλον σας εγγυώνται μία ευχάριστη, αξέχαστη διαμονή.

Βρίσκεται στις παρυφές των Βαρδουσίων με πανοραμική θέα όλο το χωριό.

Η παραδοσιακή ταβέρνα " Το μετερίζι " σας περιμένει στην κεντρική πλατεία του χωριού Αθανάσιος Διάκος σε υψόμετρο 1050m. Tο παραδοσιακό στοιχείο συμπληρώνει μία οικογενειακή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ιδανική για να απολαύσετε την εξαιρετική κουζίνα μας. Με μοναδικά εφόδια το μεράκι και την αγάπη για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα η Δήμητρα και ο Θανάσης Μαστροκωστόπουλος συνεχίζουν μια παράδοση δεκαετιών προσφέροντας σας γευστικούς ντόπιους μεζέδες ξεκινώντας από  κλασσικά πιάτα μέχρι και τις σπεσιαλιτέ μας όπως ντόπιο κυνήγι και χωριάτικες πίτες .

Οι συνταγές μας βασίζονται σε αγνά, ντόπια υλικά. Η μεγάλη ποικιλία μας θα σας μείνει αξέχαστη ενώ το αποκορύφωμα γεύσης βρίσκεται στα κρεατικά μας που ψήνονται στα κάρβουνα και στον φούρνο. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε τον παραδοσιακό οίνο " Το μετερίζι " καθώς και ποικιλία χειροποίητων γλυκών του κουταλιού . Τέλος σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αγνό γιαούρτι από πρόβειο γάλα που συλλέγεται από τους βοσκούς των Βαρδουσίων και της Γκιώνας.

Δείτε την επιχείρηση εδώ

Σχόλια