1 κιλό μεγάλες καραβίδες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας ούζο
1½ φλιτζάνι ντοματοχυμό
Αλάτι, πιπέρι καγιέν ή σπόρους από μπούκοβο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε της καραβίδες σε χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε τις καραβίδες χωρίς λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθεί η πιπεριά.
Σβήνουμε τις καραβίδες με το ούζο και προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι και το αλάτι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τις καραβίδες να σιγοβράσουν για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Στο τέλος προσθέτουμε όσο πιπέρι ή μπούκοβο θέλουμε για να γίνει πικάντικη η σάλτσα.
Συνοδεύουμε τις καραβίδες με ψωμί ψημένο με λαδορήγανη και ανάμικτη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου