Η δολοφονική ομορφιά του Blue-Ringed Octopus


Στα πλοκάμια του έχει αρκετό δηλητήριο, ικανό να σκοτώσει μέχρι και 26 ανθρώπους μέσα σε μερικά λεπτά




Τα ζωηρά πολύχρωμα δακτυλίδια του θα τα ζήλευε ακόμα και ο πιο έμπειρος ζωγράφος και το λίκνισμά του έχει την αρμονία των κινήσεων κλασσικού μπαλέτου.

Όμως, αυτό το τόσο μαγευτικό πλάσμα των ωκεανών είναι ένας φοβερός δολοφόνος. Καθώς οι μπλε δακτύλιοι στο σώμα του προσελκύουν τα "θύματά" του, το Blue-Ringed Octopus της οικογένειας των Hapalochlaena αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα θαλάσσια είδη στον κόσμο.




Το χταπόδι αυτό ζει στους κοραλλιογενείς υφάλους του Ειρηνικού και Ινδικού ωκεανού και μεταφέρει αρκετό δηλητήριο (τετροδοτοξίνη) στα πλοκάμια του, ικανό να σκοτώσει μέχρι και 26 ανθρώπους μέσα σε μερικά λεπτά! Το δηλητήριο που διαθέτει παραλύει το αναπνευστικό σύστημα, ενώ αντίδοτο δεν υπάρχει.

Ευτυχώς όμως, σε ανθρώπους επιτίθεται μόνο όταν νιώσει ότι κινδυνεύει ενώ, για το καθημερινό του "μενού", προτιμά μικρά καβούρια και γαρίδες.

Λόγω των εντυπωσιακών χρωμάτων και σχημάτων του, το Blue-Ringed Octopus αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα μαλάκια των ενυδρείων αλλά προτιμά την απομόνωση, καθώς δεν του αρέσει να συμβιώνει με άλλα ψάρια ή μαλάκια.

Σχόλια