Αλλεπάλληλες συναντήσεις με ξένους επενδυτές, υπουργούς και βουλευτές -




Συνεχείς επαφές με ξένους επενδυτές, απανωτές συνεργασίες με υπουργούς, παρουσία σε εκδηλώσεις με συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, αλλά και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και κοινωνικών ομάδων έχει πλέον καθημερινά στην ατζέντα του ο πρωθυπουργός.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να περάσει προς τους πολίτες, τους υπουργούς του και τους ξένους επενδυτές το μήνυμα, ότι παρά τις δυσκολίες η οικονομική ζωή της χώρας συνεχίζεται κανονικά και πως οι κυβερνητικές μηχανές δουλεύουν στο φουλ αυτό το κρίσιμο τρίμηνο. Όπως λέει συχνά στους στενούς τους συνεργάτες «είμαστε ακόμα σε κόκκινο συναγερμό, αλλά τώρα πια δεν πάμε προς τα κάτω, πάμε προς τα πάνω».

Ενδεικτικά μόνο χθες, ο κ. Σαμαράς παραβρέθηκε καταρχήν στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ωνάση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, όπου αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις στο Φαληρικό Όρμο, στην ανάπτυξη του Ελληνικού και στην αναμόρφωση παράκτιου μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Στα σχέδια του πρωθυπουργού είναι, όπως σημειώνουν οι καθημερινοί του συνομιλητές, να αλλάξει το αττικό τοπίο και να γίνει η Αθήνα που φιλοξενεί το μισό πληθυσμό της Ελλάδας μια ανθρώπινη και λειτουργική πόλη.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους επικεφαλής του πολυεθνικού κολοσσού Philip Morris και της Παπαστράτος, για την υπογραφή της συμφωνίας που αφορά την απορρόφηση του 50% της παραγωγής ελληνικών καπνών ελληνικού τύπου. Υπενθυμίζεται ότι δύο μέρες νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους του πανελλήνιου συντονιστικού των αγροτών.

Σήμερα στις 12:30 ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ χθες το βράδυ, λίγο πριν τις 9, πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο Κωστής Χατζηδάκης για τα θέματα του υπουργείου ανάπτυξης. Ειδικά για τις επενδύσεις ο Σίμος Κεδίκογλου έχει μεταβεί για τρεις ημέρες στη Μόσχα, προκειμένου να προετοιμάσει το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρωσική πρωτεύουσα.

Παράλληλα μεγάλη έμφαση δίνει ο πρωθυπουργός και στα ζητήματα ασφάλειας και δικαιοσύνης και για αυτό όσοι συνομιλούν με τον κ. Σαμαρά, ακούν συχνά τις τελευταίες ημέρες τη φράση «θέλω ένα κράτος σοβαρό. Αυτά που γίνονταν ξεχάστε τα». 

Στη λογική αυτή ζήτησε ο ίδιος να συγχαρεί τους εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων που απέτρεψαν την απόδραση Βλαστού και μάλιστα αποχώρησε για λίγο από την αίθουσα της Ολομέλειας στην προχθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση προκειμένου να τους δει.

Στο άλλο μέτωπο, αυτό της αποκατάστασης του αισθήματος δικαιοσύνης στην κοινωνία, αν και πολλά πολιτικά στελέχη δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουσαν ότι επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, κάποιοι άλλα θυμήθηκαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς πριν λίγους μήνες είχε πει πως «μπαίνει τέλος στην ατιμωρησία των ισχυρών και των επωνύμων».

Τέλος ο κ. Σαμαράς συνεχίζει τις επαφές με τους βουλευτές του, που αποτελούν το συνδετικό κρίκο με την κοινωνία για να του μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους, αλλά και να τους ενημερώσει ο ίδιος. Στο πλαίσιο αυτό απόψε θα συνφάγει στη γνωστή ταβέρνα του «Βασίλη» με τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, που συμμετέχουν στην επιτροπή Εμπορίου της Βουλής. 

Σχόλια