Απάτη-μαμούθ με εικονικές συντάξεις από το Λογιστήριο Κράτους


Ποιοι συνελήφθησαν για την απάτη -μαμούθ με τις εικονικές συντάξεις μέσα από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους; Tι μέθοδο είχαν;

Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/02/apati-eikonikes-syntakseis/#ixzz2LizoTJHq

Δεν ήταν μόνο η απάτη στο ΙΚΑ που είχε γίνει αλλά και άλλες. Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ένας νυν υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μία πρώην υπάλληλος και ένας συνταξιούχος του ΓΛΚ για απάτη με εικονικές συντάξεις.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, που επίσης βρίσκονται στα χέρια των αρχών, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία με τη μέθοδο εικονικών συντάξεων είχε υπεξαιρέσει πάνω από 600.000 ευρώ σε ένα έτος και συγκεκριμένα το 2012.

Από τον Οκτώβριο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2012 με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να είχαν υπεξαιρέσει 479.000 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα μέλη του κυκλώματος έβγαζαν τα στοιχεία ταυτότητας των δικαιούχων συντάξεων νεκρών προσώπων και τοποθετούσαν στη θέση τους τραπεζικούς λογαριασμούς φίλων και συγγενών. Το χρηματικό ποσό των 479.000 ευρώ διαπιστώνεται ότι αφορά την «οικειοποίηση» των συντάξεων 16 νεκρών «μεγαλοσυνταξιούχων», με ποσά 2.000-3.000 ευρώ.

Η δεύτερη ομάδα, αποτελούταν από μία 46χρονη υπάλληλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2012 βρίσκεται σε αργία, τον 51χρονο σύζυγό της, υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, και μια 42χρονη φίλη τους. Από το το 2004 έως και το 2011 φαίνεται να υπεξαίρεσαν 68.000 ευρώ.

Η υπεξαίρεση χρημάτων γινόταν με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο αποσπούσαν μικρά χρηματικά ποσά και τμηματικά από συντάξεις νεκρών αλλά και ζωντανών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες τα μέλη της μίας ομάδας δεν γνώριζαν τις δραστηριότητες της άλλης, αλλά δρούσαν παράλληλα με τον ίδιο τρόπο.

Σχόλια