Γαρίδες με ταλιατέλες
Οι γαρίδες μπορούν να αποκτήσουν μια πιο ενδιαφέρουσα γεύση, μαζί με τσίλι, λάιμ και συνοδευόμενες από φρεσκομαγειρεμένες ταλιατέλες.
Δείτε τη συνταγή και δοκιμάστε τη!
Υλικά (Σερβίρει 4)
150 γρ. ταλιατέλες
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 πακετάκι γαρίδες ψιλές
½ πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
2 κρεμμύδια μέτρια (ψιλοκομμένα)
2 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
100ml λευκό κρασί ξηρό
λίγος κόλιανδρος (κατά προτίμηση ψιλοκομμένος)
χυμός από μισό λάιμ (μοσχολέμονο)
Εκτέλεση συνταγής
Ξεκινάμε από τις ταλιατέλες, βράζουμε νερό, αλατίζουμε, προσθέτουμε και μια κουταλιά ελαιόλαδο και βράζουμε τις ταλιατέλες περίπου 10 λεπτά, σύμφωνα με τις υποδείξεις στη συσκευασία.
Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τσίλι και τις γαρίδες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες και επιστρέφουμε στο τηγάνι μας, όπου προσθέτουμε κρέμα γάλακτος (μπορούμε να βάλουμε και περισσότερο αν θέλουμε), το κρασί, το χυμό λάιμ και βράζουμε ώσπου να πάρει μια καλή βράση.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τις ταλιατέλες. Είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό!
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρετε αν θέλετε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.
sidages.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου