Σε 3 μήνες η απόφαση για ένταξη της "ΑΓΝΟ" στο άρθρο 99


Εντός των επόμενων τριών μηνών αναμένεται η απόφαση για ένταξη της "ΑΓΝΟ" στον πτωχευτικό κώδικα. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι



Σε τρεις μήνες περίπου αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης επί της αίτησης της γαλακτοβιομηχανίας "ΑΓΝΟ" για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.


Στην εκδίκαση της αίτησης, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, η διοίκηση της εταιρείας έθεσε, σύμφωνα με το "Έθνος", το δίλημμα "ένταξη στο άρθρο 99 ή στάση πληρωμών", δηλώνοντας παράλληλα πως βρίσκεται σε επαφή με τρεις υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές (με το fund Interglobe από το Λουξεμβούργο και άλλους δύο που δεν έγιναν γνωστοί).

Εργαζόμενοι της "ΑΓΝΟ" και κτηνοτρόφοι που συνεργάζονται με την επιχείρηση συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο καταγγέλλοντας πως βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας.

Όπως ανέφεραν οι παραγωγοί, μέχρι τον Ιούνιο δεν θα υπάρχει ούτε ένας που να μην έχει στην πλάτη του ποινικά δικαστήρια για οφειλές στην Εφορία ή να μην αντιμετωπίσει κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων.

Μέχρι την έκδοση της απόφασης διατηρείται η προσωρινή διαταγή για αναστολή των αναγκαστικών εκτελέσεων σε βάρος της εταιρείας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και των κτηνοτρόφων.

Η "ΑΓΝΟ" έχει συνολικές οφειλές 50 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τη μητρική εταιρεία "Κολιός", τα 17,5 εκατομμύρια ευρώ παλιά μη εξυπηρετούμενα δάνεια της ΑΤΕ που έχουν καταγγελθεί από την τράπεζα και τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ οφειλές σε εργαζομένους και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ το υπόλοιπο αφορά λοιπούς πιστωτές (προμηθευτές και συνεργάτες).

Σχόλια