1. Rainbow Lorikeet
Το πολύχρωμο Rainbow Lorikeet (oυράνιο τόξο) είναι ένα από το ομορφότερα είδη παπαγάλων. Είναι διαδεδομένοι σε ολόκληρη την Aυστραλασία, Νοτιο-ανατολική Ασία, Πολυνησία, Παπούα Νέα Γουινέα, το Ανατολικό Τιμόρ και την Αυστραλία. Στην πλειοψηφία τους έχουν πολύ έντονα χρωματισμένο φτέρωμα. Χαρακτηριστικό τους είναι η ειδικά διαμορφωμένη άκρη της γλώσσας, η οποία μοιάζει με πινέλο – βούρτσα, εισχωρεί στα φυτά, λουλούδια και μαλακά φρούτα και ρουφά τη γύρη και το νέκταρ που αποτελούν βασική τους τροφή.
2. Golden Pheasant (Χρυσός Φασιανός)
Ο χρυσός φασιανός ή «κινεζικός φασιανός» ζει στα δάση των ορεινών περιοχών της δυτικής Κίνας. Το ενήλικο αρσενικό φτάνει τα 90-105 εκατ. στο μήκος και η ουρά του φτάνει τα δύο τρίτα του συνολικού του μήκους. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πτηνό με το χρυσό λοφίο, το πορτοκαλί λαιμό και τα λαμπερά χρώματα στην πλάτη και την ουρά του.
3. Quetzal
Τα Quetzal ή Pharomachrus mocino ζουν σε δάση και δασώδεις περιοχές, κυρίως σε υγρά υψίπεδα στη νότια αλλά και στη κεντρική Αμερική, και βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Έχουν πράσινο ή χρυσοπράσινο χρώμα στα φτερά, στην πλάτη,στο στήθος και στο κεφάλι και κόκκινη κοιλιά.
Είναι πολύ μοναχικά πουλιά και παρά το λαμπρό φτέρωμά τους, είναι τρομερά δύσκολο να τα εντοπίσει κανείς μέσα στο δάσος.
Είναι πολύ μοναχικά πουλιά και παρά το λαμπρό φτέρωμά τους, είναι τρομερά δύσκολο να τα εντοπίσει κανείς μέσα στο δάσος.
4. Hoopoe
Ένα από τα εντυπωσιακότερα πουλιά της Άνοιξης με παρουσίες και στην Ελλάδα. Ο Τσαλαπετεινός Hoopoe ή αγριοκόκκορας είναι αποδημητικό πτηνό και ξεχωρίζει από το μακρύ λοφίο του με το μαύρο χρώμα των ποδιών του.
5. Τα πουλιά του Παραδείσου
Τα υπέροχα Πουλιά του Παραδείσου ανήκουν στην οικογένεια πτηνών Paradisaeidae. Η πλειοψηφία τους ζει στη Νέα Γουινέα και στα γύρω νησιά, ενώ υπάρχουν μερικά στις Μολούκες Νήσους και στην ανατολική Αυστραλία. Το πιθανότερο είναι να μην τα συναντήσετε ποτέ γιατί ως επί το πλείστον κρύβονται σε δυσπρόσιτα, πυκνά τροπικά δάση.
6. Atlantic Puffin
Τα puffin του Ατλαντικού είναι μικρά θαλασσοπούλια και ανήκουν στην οικογένεια Auk . Έχουν ασπρόμαυρο χρώμα, είναι κοντά και χοντρά, τα φτερά τους είναι μικρά και έχουν μεγάλο, πολύχρωμο ράμφος. Μοιάζουν αρκετά με τους πιγκουίνους.
7. Lear’s Macaw
Οι παπαγάλοι Macaw (Anodorhynchus leari) επίσης γνωστοί και ως Indigo Macaw είναι ένα από τα ωραιότερα είδη παπαγάλων. Oι περισσότεροι ζουν στην Νότια αλλά και στη κεντρική Aμερική. Το φτέρωμα τους είναι συνήθως μεταλλικό μπλε ενώ υπάρχει και μια μικρή απόχρωση του πράσινου. Όταν βρίσκονται ελεύθεροι και πετούν στον αέρα δημιουργούν πραγματικό υπερθέαμα.
8. Παγώνι
Το παγώνι, πτηνό της οικογένειας των φασιανιδών, κατάγεται από τα δάση της Νότιας Ινδίας. Στην αρχαία Ελλάδα και στην Ρώμη πίστευαν ότι το προστάτευαν οι Θεοί και ήταν συνηθισμένο να βρίσκεται στους ναούς και στις αυλές των πλούσιων σπιτιών.
Το παγώνι παρουσιάζει έντονο φυλετικό διμορφισμό, καθώς το αρσενικό έχει διαφορετική εμφάνιση από το θηλυκό. Το χρώμα του αρσενικού είναι πράσινο ή μπλε στο στήθος, την κοιλιά και το κεφάλι, έχει κοντές φτερούγες που του επιτρέπουν περιορισμένη πτήση και ένα λοφίο στην κορυφή του κεφαλιού. Έχει πολύ εντυπωσιακή μακρυά ουρά με με πράσινα, μπλε, μαύρα και πορτοκαλί στίγματα, που την ανοίγει σε σχήμα βεντάλιας.
Αντίθετα το θηλυκό δεν έχει αυτή την εντυπωσιακή όψη, δεν διαθέτει μακριά ουρά και το χρώμα του είναι καστανόγκριζο με σκούρες λωρίδες.
9. Βόρειος Καρδινάλιος, Northern Cardinal
Ο ο Βόρειος Καρδινάλιος είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα πουλιά της οικογένειας των Καρδιναλίων Cardinalidae. Ζει στην Κεντρική Αμερική και στον Νότιο Καναδά. Το φτέρωμα τους έχει βαθύ πορφυρό χρώμα , το ράμφος τους είναι κωνικό κατακόκκινο ενώ μια λεπτή μαύρη μάσκα φαίνεται σαν να καλύπτει το πρόσωπο τους.
10. Αφρικανικός εστεμμένος Γερανός
Ο υπέροχος εστεμμένος Γερανός είναι μέλος της οικογένειας των Γερανιδών και κινδυνεύει με εξαφάνιση. Ζει μόνιμα στην Αφρική, πιο συγκεκριμένα στη Σαχάρα, και τρέφεται με τρωκτικά, έντομα, σπόρους και ρίζες. Ονομάστηκε «εστεμμένος» λόγω του φανταχτερού λοφίου του.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: http://www.dinfo.gr/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου