ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ | Auto Battleships Festival 27-28 Σεπτεμβρίου στο Ο Α Κ Α

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 
Auto Battleships Festival 27-28 Σεπτεμβρίου στο Ο Α Κ Α
Δείτε EVENTS /Dance Shows




To Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2012, αριθμεί 170 μέλη και έχει ως σκοπό του τη διάσωση και διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών χορών και της μουσικής, όπως επίσης την προώθηση της υγείας και της ευεξίας των μελών του και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, στο Εργαστήρι λειτουργούν τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών (νηπίων, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων), θρακιώτικης παράδοσης, παραδοσιακών μουσικών οργάνων (κρουστά, γκάιντα, καβάλι), παραδοσιακού τραγουδιού, γυμναστικής, θεατρικού παιχνιδιού και kids yoga.

Το τμήμα των παραδοσιακών χορών, που είναι και το πολυπληθέστερο, στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Εννέα σεμινάρια παραδοσιακών χορών, δύο μουσικοχορευτικές παραστάσεις, δύο διαλέξεις λαογραφικού ενδιαφέροντος, πέντε γλέντια, μία αναβίωση δρωμένου, μία ημερίδα για τα όργανα και τις ζυγιές και πολλές χορευτικές εμφανίσεις (Σ.Ε.Φ., Θέατρο Πολιτών, Θέατρο Βράχων, Θέατρο Τέχνης της Πέτρας, Θέατρο Ρεματιάς, κ.α.). Το σημαίνον αυτό έργο του Εργαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει μία σημαντική διάκριση. Την κατάταξη του στις 9 πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις συλλόγων της Αττικής από τη γνωστή ιστοσελίδα.in2life.





http://kemellision.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/kergastirimelission



Οι δασκάλες μας 
Μαρίνα Στέλλα, Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Αθηνών και επί πολλά χρόνια χορεύτρια στο θέατρο της «Δόρας Στράτου». 
Ελένη Φιλιππίδου, Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α., Master Λαογραφίας-Ανθρωπολογίας του Χορού & Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο




Δουκίδης Παναγιώτης: Πρόεδρος
Λαζαρίδης Βασίλης: Αντιπρόεδρος
Αλεγκάκη Ρεγγίνα: Γραμματέας
Ζαχαράκος Νίκος: Ταμίας
Σαββαϊδου Εύη: Υπ. Δημοσίων σχέσεων
Βαρώτσου Νατάσα: Υπ. Παραστάεων
Λαζαρίδου Χρυσούλα: Μέλος

Σχόλια